Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

  • 16.10.2008 - Výkonnostní zkoušky a licentace hřebců v Mněticích u Pardubic

          

        Čtvrtek 16.10 2008 se v Mněticích proměnil v haflingský ráj. Sjelo se zde na 9 hřebců z celé ČR aby změřili své síly a ukázali co v nich je.  Obrazek

           

       V zápřahu se předvedli pouze tři hřebci a to Namír, Namer a N-Bonifác.  Nejlépe se předvedl hřebec Namer se 7,86 body jako druhý byl N-Bonifác se 7,58 body a Namír získal 6,87bodů.

          

       V sedlových disciplínách vládla daleko větší konkurence.  Nejvíce bodů, tedy 9,14, získal Artisl-L Obrazekpana Müllera. Na druhé místo se s 8,4 b zařadil hřebec Nefris pana Hrušky, třetí se 8,24 body skončil Nathan pana Trefila, čtvrté místo se 7,69 body obsadil písecký Wulf, páte se 7,64 body Nimrod Gaumont Beny pana Řezníčka a šesté se 7,35 body získal Zunik paní Mertlíkové.

 

       Na licentaci byli přihlášení tři hřebci, ale prošel jen jeden. Nimrod Gaumont Beny nemohl být hodnocen kvůli jedné bílé ponožce. Zunik dosáhl pouze na 7,0 bodů, což na zápis do plemenitby nestačí. Jedíný hřebec jenž se do plemeniby dostal byl tedy Nathan pana Trefila z Pohoře, který získal 7,3 bodů.

---------------------------------------------------------------------------------------

 

  • 24.8.2008 - Regionální výstava v Hradci nad Moravicí

       

             Konec prázdnin bývá v Hradci nad Moravicí ve znamení koní a ani letos tomu nebylo jinak. Při příležitosti chovatelského dne se konala regionální výstava haflingů ze severní moravy. 

         Mezi hřebci zvítězil teprve  tříletý Nathan po 854 Nimrod pana Trefila z Pohoře, který bude v říjnu bojovat o zápis do plemenné knihy. Na druhém místě se umístil sedmiletý St-Largos jehož majitelem je taktéž pan Trefil.  Kategorii klisen vyhrála desetiletá Ebony po Napolenon s.v. pana Jedličky z Melče. Obrazek          

Obrazek

 

 

 

 

       

         Diváci měli možnost shlédnout   mnoho doprovodných vystoupení, ve kterých haflingové samozřejmě  nemohli chybět. Jezdeckou ukázku na téma "den a noc" v dobových kostýmech předvedly: noc-Isabela Remeňová na Welsh pony Šemík, den-Blanka Remeňová na haflingské klisně 40/457 Fábie ze Stáje Boňkov. Vozatajských soutěží se zúčastnil pan Živníček ml. s párou haflingů (klisna Zenita a její syn valach Zoran). V závěru se ještě v drezůrní ukázce předvedl již zmiňovaný hřebec Nathan se svou jezdkyní  Nikol Trefilovou.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

  • 28.-30.6 2008 - Výstava koní chovatelů Moravy a Slezska v Tlumačově

         Sobota 28.6. byla ve znamení posuzování exteriéru a pohybu koní. V tento den se pouze vybrali vítězové tříd a na oficiální vyhlášení si museli počkat do neděle., kdy se do Tlumačova sjelo mnohem více lidí.

          V kategorii hřebců se jich představilo celkem šest. Vítězství získal dobře známý hřebec 854 Nimrod v majetku pana Sucháčka z Huslenek.

Obrazek   Po hřebcích následovala kategorie klisen. O titul nejkrásnější klisna jich bojovalo osm a výhru si nakonec odnesla sedmiletá Alison, po otci Nugát, v majetku paní Drábkové ze Znojma. Na druhém místě skončila loňská vítězka desetiletá Linda, majitelkou paní Ševelová z Brna. Cenu získala i patnáctiletá Astra pana Drápely.Obrazek

 

        Haflingové se představili i v doprovodném programu. V zápřeži se představily klisny Astra a Hany manželů Drápelových a pan Novosad nás přesvědčil, že díky haflingovi můžete někomu zachránit život.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------