Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kočárová vyjížďka s haflingy
Sedliště 3. října 2009

 

Netradiční zahájení sezóny podzimních Hubertovek se povedlo přátelům a milovníkům haflingů na severní Moravě. Členové regionálního sdružení Moravský spolek chovatelů haflinga (dále jen MSCHH) zorganizovali již 5. ročník kočárové vyjížďky hned první říjnovou sobotu.

Jak sám název praví "Okolo Frýdku v kočárech", setkání proběhlo na Frýdecko-Místecku v malé obci Sedliště. Majitelé dvanácti bryček, kočárů a dalších povozů se svými čtyřnohými svěřenci vážili cestu pěšky po kopytě ze širokého okolí v okruhu až třiceti kilometrů. Dokonce se někteří přivezli v autech z dalekého Hradce nad Moravicí, tj. 60km. Účastni byli i jezdci v sedlech.
Za velmi pěkného počasí v dopoledních hodinách vyrazil celý průvod přes vesnici Sedliště směrem na Bruzovice. Během trasy se podařilo uspořádat na přilehlých pastvinách vozatajský dostih na čas. Polední pauzu na oběd využili účastníci na Bezručové vyhlídce, kde se následně znovu závodilo ve speciálním "parkurovém maratonu".
Závěrečné vyhodnocení (nejmladší účastník - půlroční klisnička, nejlepší pára, atd.) bylo vyhlášeno v Sedlištích v Lašské jizbě a zakončené dobrým gulášem.
Akce měla velkých úspěch, o čemž svědčí nejen zájem České televize natočit záběry do pořadu Toulavá kamera, ale také štědré dary sponzorů Z. Řemelky, M. Lacioka, Z. Křivkové nebo J. Ondračky.
Všem patří velký dík.

Text: Jana Kuchařová