Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

VI. kočárová vyjížďka v okolí přehrady Baška

   

        Jedna z mála krásných a slunečných dubnových sobot byla ve znamení haflingů, českých teplokrevníků, irských cobů, slezských noriků, huculů a mnoha dalších známých plemen koní. Desítky koní s jezdci v sedle nebo za bryčkami, to bylo určitě zajímavým zpestřením sobotního dopoledne pro mnohé občany Bašky, Janovic, Raškovic, Skalice, ale především pro milovníky koní,kteří nemohli odmítnout pozvání Moravského spolku chovatelů haflingů k již „6. ročníku vyjížďky v bryčkách a na koni v sedle“, této zajímavé a atraktivní akce.

        Tak jak na pozvánkách uváděli hlavní organizátoři vyjížďky, pánové Jaroslav Naisar z Kunčiček u Bašky a pan Miroslav Bílek: „V sobotu 24. dubna nechej všechnu robotu a do Bašky pospíchej, dobrou náladu si přichystej.“ Tak se také stalo.


       Parkoviště u přehrady Baška a její restaurace Kotva bylo v sobotu dopoledne doslova v obležení nejen účastníky této již tradiční akce, ale také přihlížejícími návštěvníky, kteří obdivovali tyto ušlechtilé koně, jejich jezdce a samozřejmě krásné bryčky. Ty byly především pro tu starší generaci, tak trochu nostalgickou vzpomínkou na dobu, kdy např. svatby , ale i mnohé další události se bez koní a bryček nemohly obejít. 

       To co bylo před desítkami let běžnou součástí života, je dnes pro mnohé jen zpestření. Samozřejmě to přináší i drobné problémy se znečištěním našich cest, i s tím si organizátoři vyjížďky mistrně  poradili. Jistě lze pořadatelům přát, aby i další ročníky „projížďky“ byly neméně úspěšné a přispěly tak k vytvoření krásné tradice, ke které se budeme rádi vracet.

  text: obecní úřad Baška

100_5938.jpg

 

100_5935.jpg

 

100_5931.jpg

 

100_5916.jpg

 Foto: Lukáš Bílek